kādreiz taisīju tikai "īsto", ar baziliku-pazmezānu-riekstiem. Tad sāku taisīt vienalga no kā, bet bez siera. Un tagad, beidzot, arī bez riekstiem:) Tādejādi tas kļuvis maksimāli viegls un faktiski jau pārvērties vnk par zaļumu lietošanas veidu. Es sataisu nelielu burciņu, lieku ledusskapī un tad dažas dienas lieku uz dārzeņiem, gaļas, siermaizēm.
Vajag:
-jebkuri zaļumi, kas garšo. Ikdienā es taisu no lielas buntes pētersīļu+trešdaļa apjoma diļļu+2 piparmētras zariņu lapas. Vienkārši jāievēro neitrālu zaļumu (pētersīļi) un stiprāku (raudene, salvija, piparmētras) proporcijas. Nu, ar kinzu kā vienmēr- kāds to dievina, kāds necieš.
-mazs citrona mizas gabaliņš- teiksim, ķirša lieluma un TK sulas
-daži pilieni Tabasco
-sāls-pipari
-1 ĒK eļļas
Gatavošana: visu samalt. Nu, te kā kuram garšo- man patīk, ka kaut kāda struktūra tomēr tiek saglabāta:) Arī smaržai tas nāk par labu.
Rīsu galete ar koda nosaukumu "penoplasts"+svaigais siers+neaprakstāms tirgus tomāts+pesto
Citi pesto blogā
ceptas paprikas un pētersīļu pesto
pētersīļu-lazdu riekstu pesto
lapu kāposta(keila) pesto
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru